MISS E.

Midnattssol och fjällvandring

24 JULI 10:35 Allmänt
Nu är jag tillbaka i stan efter en vecka uppe i finaste Lapplandsfjällen. Har inte riktigt tid att skriva så mycket just nu, så ni får nöja er med lite (ganska många) bilder. 














Allt var så galet vackert och stort (vet inte om det syns så bra på bilderna hur långa avstånd det faktiskt är). Vi gick ca 1-1,5 mil per dag och bodde i små stugor utan varken el, internet eller rinnande vatten. Vad jag inte var beredd på var att solen aldrig gick ner. En har ju hört om midnattssol osv, men det kändes så overkligt att faktiskt få se på riktigt. 

Så var va jag nånstans då, mer exakt? Jo vi började med att flyga till Kiruna för att sedan ta en buss till Nikkaloukta (osäker på stavningen). Dagen efter gick vi till Kebnekaise (bara fjällstationen dock, vi besteg inte själva berget) där vi övernattade för att sedan fortsätta vidare. Jag minns inte riktigt namnen på alla platser vi passerade, men tillslut hamnade vi i alla fall i Gällivare. När vi kom fram dit kändes det som att vi varit bortkopplade ifrån civilisationen i flera år haha. 

Nu ska jag snart iväg och träffa Alma för första gången på evigheter, så inlägget får ta slut här. Vi hörs senare!
RSS 2.0